ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

05 Ιούλ 2019
0

Κανένα ζώο αδέσποτο κανένα ζώο κακοποιημένο

“Και η εγκαταλλειψη ενός ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση – Κανένα ζώο κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο” τονίζει η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου υπ.βουλευτής Β Αθηνών (βόρειος τομέας)…

Τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νοήμονα και συναισθανόμενα πλάσματα, και όχι ως αντικείμενα. Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων χωρών που συμπολίτες μας κακοποιούν περισσότερο τα ζώα, είτε από πρόθεση είτε λόγω ελλείμματος φιλοζωικής παιδείας, αλλά πάντα κυρίως λόγω ελαστικότητας τήρησης της κείμενης φιλοζωικής νομοθεσίας….

Και η εγκατάλειψη ενός ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση….

Χρειάζεται παιδεία πρωτίστως για να υπάρχουν συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες ζώων που δεν θα εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην πρώτη δυσκολία, για να μην υπάχουν φαινόμενα κακοποίησης.

Περισσότερα
05 Ιούλ 2019
0

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: “Και η εγκαταλλειψη ενός ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση!”

“Και η εγκαταλλειψη ενός ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση – Κανένα ζώο κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο” τονίζει η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου υπ.βουλευτής Β Αθηνών (βόρειος τομέας)…

Τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νοήμονα και συναισθανόμενα πλάσματα, και όχι ως αντικείμενα. Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων χωρών που συμπολίτες μας κακοποιούν περισσότερο τα ζώα, είτε από πρόθεση είτε λόγω ελλείμματος φιλοζωικής παιδείας, αλλά πάντα κυρίως λόγω ελαστικότητας τήρησης της κείμενης φιλοζωικής νομοθεσίας….

Και η εγκατάλειψη ενός ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση….

Χρειάζεται παιδεία πρωτίστως για να υπάρχουν συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες ζώων που δεν θα εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην πρώτη δυσκολία, για να μην υπάχουν φαινόμενα κακοποίησης.

Η παιδεία αντιμετώπισης των ζώων ως υπάρξεις που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα. Εξοικιώνουμε τα παιδιά με τα ζώα για να μην τα φοβούνται, γιατί ο φόβος αναπτύσσει άλλα ένστικτα.

Ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει ότι εντός των πρώτων 6 μηνών της νέας διακυβέρνησης, η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προχωρημένα νομικά πλαίσια, τα οποία έχουν σήμερα Ευρωπαϊκές σύγχρονες χώρες, το οποίο και θα ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές στα ζητήματα αυτά.

Προσωπικά,  δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή, για να γίνει η αλλαγή αυτή του νομικού πλαισίου και θα προωθήσω την αναγκαιότητα αλλαγής εκ βάθρων, της νοοτροπίας, αντιμετώπισης και συμπεριφοράς προς τα  ζώα, όχι μόνο γιατί αγαπώ τα ζώα, αλλά και γιατί έχω δει μέσα από την πράξη υιοθετώντας μαζί με τον γιό μου, τον Εστίμ, τον αδέσποτο φίλο μας, τι σημαίνει εγκατάλειψη ζώου και τι αφήνει στην ψυχούλα του.

Θα δουλέψω για να να ελαχιστοποιηθούν στο μέλλον φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς. Στόχος είναι “κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο”.

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου
Υποψήφια βουλευτής Β´Αθηνών Β1 ( βόρειος τομέας)
Δικηγόρος

Περισσότερα
05 Ιούλ 2019
0

ΕΝΦΙΑ: Ενα θέμα με πολλές προεκτάσεις…

Φαινη Χατζηαθανασιαδου

Ενα θέμα βαρύνουσας σημασίας, με μέγιστο ενδιαφέρον, γιατί αγγίζει κάθε ελληνική οικογένεια, σε κάθε δήμο της χώρας.Ωστόσο, στο βόρειο τομέα, στον οποίο είμαι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας μετατρέπεται σε δήμευσή της. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που αρχικά όταν επιβλήθηκε είχε τη μορφή προσωρινού μέτρου είσπραξης, με την προοπτική να μειωθεί και τελικά να καταργηθεί.

 

Γράφει η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου*

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, το 2015, είχε εξαγγείλει μείωση 7% για το 2015 και άλλο 7% για το 2016.

Ωστόσο, οι Ελληνες ψήφισαν τότε τη δελεαστική πρόταση Τσίπρα, ο οποίος υποσχέθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και δεν τροποποιείται αλλά καταργείται, όπως έλεγε. Και ο κ. Καμμένος προέτρεπε τους πολίτες να μην πληρώσουν γιατί ούτε εκείνος πλήρωνε…

Τελικά με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργήθηκε παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά είχαμε και αυξήσεις από 15%-30%.

ΚΑΠΟΙΟΙ δήμοι του Βόρειου Τομέα έχουν στοχοποιηθεί και για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα χρησιμοποιούνται για λαϊκισμό.

Εμείς που ζούμε στο Βόρειο Τομέα γνωρίζουμε τα μεγέθη του φόρου για τις κατοικίες τους που καλούνται οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν, τις πραγματικές τους αξίες καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη σώρευση φόρων κατοχής γης 9 ετών.

Με λίγα λόγια, οι κατασχέσεις και τα κλητήρια θεσπίσματα για άσκηση ποινικής δίωξης από φόρους ΕΝΦΙΑ δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα…

Υπό το παρόν καθεστώς οι κάτοικοι με ανεπαρκή ρευστότητα για τους υπερ-υψηλούς φόρους ουσιαστικά «εκδιώκονται» οικονομικά από τη μόνιμη κατοικία τους.

Μία νέα προσέγγιση στη λογική του φόρου αυτού απαιτεί εκλογίκευση του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, εκλογίκευση των συντελεστών και απαραίτητα τον προσδιορισμό εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για τον υπολογισμό ελαφρύνσεων, εκεί που είναι απαραίτητες, π.χ. κατά το βρετανικό ή το δανικό υπόδειγμα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με διεθνή μελέτη του ΔΝΤ (Norregaard, J. 2013, Taxing Immovable Property, IMF Working Paper, WP/13/129) ο μέσος όρος ύψους του επαναληπτικού φόρου ακινήτων (π.χ. ΕΝΦΙΑ) των χωρών υψηλού εισοδήματος είναι 1,06% του ΑΕΠ παγκοσμίως και από τις πιο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ είναι 0,95%.

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ μεσαίας και χαμηλότερης ανάπτυξης παγκοσμίως και της χαμηλότερης ανάπτυξης της Ευρώπης-ΟΟΣΑ (όπως η Ελλάδα) το ίδιο ποσοστό μειώνεται σε 0,40% και 0,67% αντίστοιχα.

ΤΟ 2010, η Ελλάδα σημείωνε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά 0,17%, ενώ το 2017 αυτό έχει αυξηθεί σε 1,54%, με προϋπολογισμό 2,7 δισ. ευρώ, δηλαδή άνω του διπλού (126% υψηλότερη) της αντίστοιχης ευρωπαϊκών χωρών.
Χρησιμοποιώντας τη δυναμική του φόρου ακινήτων στις ΗΠΑ ως μέτρο σύγκρισης, η αύξηση των φόρων ακινήτων ακολούθησε την αύξηση των εμπορικών αξιών και όταν αυτές μειώθηκαν το 2008 και οι φόροι μειώθηκαν.
Κατά αντιστοιχία, στην Ελλάδα, όταν σύμφωνα με την ΤτΕ μεταξύ 2010 και 2019 οι εμπορικές αξίες των οικιστικών μειώθηκαν κατά 37%, ο επαναληπτικός φόρος ακινήτων αυξήθηκε κατά 620%.

Ο ΝΟΜΟΣ του ΕΝΦΙΑ παρουσιάζει στρεβλώσεις, όπως να φορολογούνται οι κήποι (τα υπόλοιπα συντελεστών δόμησης) σαν να ήταν κτίσματα και μάλιστα νεόκτιστα… Ή να φορολογείται το σύνολο της περιουσίας κι όποιος αδυνατεί να πληρώσει τον υπέρογκο φόρο της κατοικίας του να είναι δέσμιος για όλες τις ιδιοκτησίες του.
Ο δρόμος για την εξισορρόπηση των αξιών γης διαφαίνεται μακρύς.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει πράξη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες και έπεται σειρά μέτρων για την επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων.

*Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου είναι Υποψήφια Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β’ Αθηνών Β1 (Βόρειος Τομέας), δικηγόρος

Περισσότερα
01 Ιούλ 2019
0

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοκρατία, ανανέωση

Η υποψηφιότητα της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου αναδείχθηκε μέσα από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την καινοτόμα πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να φέρει μπροστά το νέο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η κ. Χατζηαθανασιάδου, υποψήφια με την ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, λέει μιλώντας στο mononews.gr πως θυμάται πάντα τον εαυτό της να ασχολείται με τα κοινά, ενώ καθώς είναι μεγαλωμένη στις Σέρρες, την γενέτειρα των αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι πολιτικές συζητήσεις ή η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μου ήταν μέρος της καθημερινότητας.

Αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική το 2016, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των προεδρείων των οργανώσεων.

Οι αρχές αυτές που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αδιαπραγμάτευτες, της αλληλεγγύης, της αριστείας, της αξιοκρατίας και της ανανέωσης ήταν αυτές που την οδήγησαν στην απόφαση να εμπλακεί πιο ενεργά.

«Όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών στο βόρειο τομέα, φυσικά, η απάντηση ήταν μια! Αυτή της συστράτευσης!» λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Χατζηαθανασιάδου στο mononews.gr

Η υποψηφιότητά σας προέρχεται από το Μητρώο Μελών της Νέας Δημοκρατίας. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την πολιτική γενικότερα και με την ΝΔ ειδικότερα;

«Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με κάποια κοινωνική δράση. Με κάθε ευκαιρία προσπαθούσα να συμμετέχω σε οργανώσεις πολιτιστικών και φιλανθρωπικών σκοπών, γιατί πιστεύω ότι το κοινό καλό είναι ευθύνη όλων μας. Προσωπικά αποτελεί για μένα εσωτερική ανάγκη. Δεν μπορώ εγώ να είμαι καλά, ενώ η κοινωνία νοσεί!

» Προέρχομαι από μιά οικογένεια αρκετά πολιτικοποιημένη, μεγαλωμένη στις Σέρρες, όπου λόγω και της καταγωγής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι πολιτικές συζητήσεις ή η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μου ήταν μέρος της καθημερινότητας.

» Από τότε λοιπόν που θυμάμαι τον εαυτό μου, ως έφηβη και αργότερα ως φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, ήμουν ενταγμένη στη Νέα Δημοκρατία.

» Αλλά και μετέπειτα παράλληλα με την επαγγελματική μου πορεία, πάντα παρέμενε ουσιώδες μέλημα μου η ενασχόληση με τα κοινά, γιατί πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε όσα καθορίζουν τη ζωή μας, ούτε να ασκούμε μόνο κριτική για τα κακώς κείμενα.

» Αποφάσισα όμως να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική το 2016, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των προεδρείων των οργανώσεων.

» Έναυσμα η ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παράλληλα η αναστάτωση που επήλθε στις ζωές μας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την περήφανη διαπραγμάτευση που κόστισε στην εθνική οικονομία πάνω από 120 δισ. ευρώ, με το περίφημο δημοψήφισμα, την εκροή καταθέσεων, τα capital controls, την κρίση εμπιστοσύνης και ανασφάλειας που επικράτησε στην κοινωνία.

Η κ. Χατζηαθανασιάδου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίθετα, απέπνεε μια στοιβαρότητα και δυναμική να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητά της. Από την αρχή της προεδρίας του στη ΝΔ έδωσε έμφαση σε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν καταρχάς στα εσωτερικά τους κόμματος και μετέπειτα στην κοινωνία. Μίλησε για συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες, για αλληλεγγύη, για αριστεία, για αξιοκρατία, αξιολόγηση, ανανέωση.

» Οι αρχές αυτές που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αδιαπραγμάτευτες με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές το Μάρτιο του 2016, για να συμμετέχω και εγώ στις αλλαγές που οραματίστηκε ο πρόεδρος μας. Έτσι εκλέχθηκα πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Φιλοθέης-Ψυχικού, αλλά και μετέπειτα το 2018 εκλέχθηκα από μια ανοικτή διαδικασία πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

» Και μετά από μια κατά γενική ομολογία πετυχημένη πορεία,  μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών στο βόρειο τομέα.

» Φυσικά, η απάντηση ήταν μια! Αυτή της συστράτευσης!».

Δικηγόρος, πολιτικός και μητέρα: Τρεις ιδιότητες διαφορετικές. Εσείς πώς τις ιεραρχείτε και γιατί;

«Έχω διαπιστώσει ότι αν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, μπορούν να ταιριάξουν όλα αυτά αρμονικά και πάνω από όλα να ανταποκριθείς αποτελεσματικά.

» Βέβαια, για μένα η συγκυρία του να με συμπεριλάβει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών είναι ιδανική, γιατί ο γος μου βρίσκεται στο εξωτερικό για τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

» Βεβαίως πάνω και πέρα από τις  επαγγελματικές και κοινωφελείς ενασχολήσεις μου, απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή μου ήταν και είναι ο γιος μου, ο οποίος πάντα με έκανε περήφανη και ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό που είναι, για τις επιδόσεις του, σε όλη την μαθητική και φοιτητική του πορεία, στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, στην Νομική, στο Πανεπιστημίο της Οξφόρδης, όπου φοιτά, αλλά κυρίως για την ακεραιότητά του χαρακτήρα του.

Η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με τον γιο της, Ίωνα Τζίφρα

» Θεωρώ ότι όπου και να με πάει η ζωή μου, αυτή θα είναι πάντα για μένα η μεγαλύτερη ευτυχία, αλλά και σημείο αναφοράς, αφού δεν παίρνω καμία σημαντική απόφαση αν δεν τη συζητήσουμε μαζί.

Ποιο είναι το προσωπικό μήνυμά σας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, ως επαγγελματίες και ως μητέρες;

«Οι γυναίκες δίνουμε τον δικό μας καθημερινό αγώνα, για να καταξιωθούμε ως προσωπικότητες, ως μητέρες, ως επιστήμονες, ως επαγγελματίες. Μέσα από την πολυπλοκότητα των ρόλων μας συγκρούεται το αίσθημα της μητρότητας με την επιθυμία για εξέλιξη, αλλά και με τις απλές καθημερινές δυσκολίες.

» Είναι βέβαιο και αποδεκτό από όλους ότι ο ρόλος της γυναίκας στην οικογένεια είναι καθοριστικός.

» Από την άλλη, τα προσωπικά μας όνειρα μπορεί να παραμερίζονται χάριν της μητρότητας. Το μήνυμα μου, αλλά και προσωπικός τρόπος ζωής, η φράση του Ζαν Ζακ Ρουσώ: ‘Η ανατροφή των παιδιών είναι επάγγελμα, στην εξάσκηση του οποίου πρέπει να μάθουμε να ξοδεύουμε τον καιρό μας, για να μπορούμε να τον κερδίσουμε αργότερα’…».

Αν η ΝΔ, όπως όλα δείχνουν γίνει κυβέρνηση, έχει αξιόπιστο σχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας;

Οι δυσκολίες που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια είναι τεράστιες. Για πολλά νέα ζευγάρια η δημιουργία οικογένειας αντιμετωπίζεται με δέος. Γι’ αυτο και το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

» Στη Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και περιλάβαμε στο σχέδιό μας που θα αρχίσει άμεσα να εφαρμόζεται, την καθιέρωση επιδόματος  €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

» Αυξάνουμε  το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.

» Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018). Όλα τα βρεφικά είδη και  είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης θα υπαχθούν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

» Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

» Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό  πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

» Ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

» Οι εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

» Ιδρύουμε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας».

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Είστε υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Γιατί να πάει ο ένας σταυρός σε εσάς;

«Για να έχουν οι συμπολίτες μου μια δυναμική εκπροσώπηση.

» Γιατί έχω αποδείξει μέσα από τη δράση μου μέχρι σήμερα ότι είμαι αποτελεσματική σε ό,τι αναλαμβάνω. Γιατί οι δυσκολίες δεν με πτοούν και η νέα Βουλή θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, για να κάνει γρήγορα πράξη τις αλλαγές που επιζητά η κοινωνία για την ασφάλεια, την παιδεία, την ανάπτυξη της οικονομίας.

» Γιατί προέρχομαι από την ελεύθερη οικονομία, αλλά έχω αξιολογηθεί και για την συμμετοχή μου στα κοινά, πάντα κοντά σε συμπολίτες μου που είναι σε αδυναμία, μέσα από δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

» Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί ανανέωση στον πολιτικό κόσμο, κάνει πράξη τις αρχές της αξιολόγησης στελεχών, της αξιοκρατίας.»

Ποια είναι η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

•Γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στο Ψυχικό.
•Είναι μητέρα του Παρμενίωνα (Ίωνα) Τζίφρα, μεταπτυχιακού φοιτητή Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
•Αναδείχθηκε μέσα από τη βάση των μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού διετέλεσε από τις πιό πετυχημένες πανελλαδικά εκλεγμένες προέδρους Τοπικής (2016-2018) και ακολούθως Νομαρχιακής Οργάνωσης. (2018-2019).
•Προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο, αφού η οικογένεια της ίδρυσε την πρώτη μονάδα επεξεργασίας-τυποποίησης ρυζιού στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Μάγειρος».
•Δραστηριοποιήθηκε ανεξάρτητα από την οικογενειακή βιομηχανία στο χρηματοοικονομικό χώρο με την ίδρυση και οργάνωση παραρτημάτων ΑΕΛΔΕ χρηματιστηριακών συναλλαγών.
•Σήμερα είναι νομική σύμβουλος εταιριών.
•Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο) (2004-2008).
•Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη προγράμματος αντιμετώπισης νομικών θεμάτων αστέγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων (2008-2010).
•Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση με τη συμμετοχή της σε οργανώσεις πολιτιστικών και φιλανθρωπικών  σκοπών.
•Είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου, όπου μεταξύ άλλων καθιέρωσε τον πρωτοποριακό θεσμό αναδοχής σε φυτά,δένδρα,παγκάκια και πέτυχε με δωρεές να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου κήπου καθώς και πλήθος δένδρων και φυτών.
•Είναι ιδρύτρια και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου «Μητέρες στο 2000», όπου και επιτέλεσε πλούσιο έργο υπέρ αδύναμων μητέρων και μονογονεικών οικογενειών, για το οποίο τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο Σερρών.
•Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών (2002-2005).
•Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού
•Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών στο Τμήμα Παραρτημάτων Λυκείου Ελληνίδων ( 2013-σήμερα).

Περισσότερα
01 Ιούλ 2019
0

Ανακαλύψτε τα μυστικά του Ζαππείου!

Για τα μυστικά αλλά και τους φίλους του Ζαππείου μας μιλά η καθ’ ύλην αρμόδια κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου που είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου και υποψήφια βουλευτής…

Η αρμόδια κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου που είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου μεταξύ άλλων καθιέρωσε τον πρωτοποριακό θεσμό αναδοχής σε φυτά, δένδρα, παγκάκια και πέτυχε με δωρεές να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου κήπου καθώς και πλήθος δένδρων και φυτών. Πρόκειται για μια έκταση 120 στρεμμάτων με 8.500 φυτά, 15 στρέμματα γκαζόν και 400 παγκάκια.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση του Συλλόγου;

«Οι Φίλοι του Ζαππείου είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε για να συνδράμει στο έργο της επιτροπής Ολυμπίων και κληροδοτημάτων δηλαδή του ΝΠΔΔ που διοικεί και διαχειρίζεται την κληροδοτηθείσα περιουσία σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Ευάγγελου Ζάππα και το νόμο, γιατί όπου η κρατική μέριμνα δεν επαρκεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία τη συμπληρώνει. Γεννήθηκε λοιπόν από την αγάπη μας για τον υπέροχο αυτό ιστορικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, του μοναδικού δημιουργήματος σπουδαίας αρμονίας, τέχνης και φυσικού κάλλους που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού. Οι ανάγκες που διαπιστώσαμε ότι έχει με την ενασχόληση μας εδώ έγιναν σκοποί μας».

Πως μπορεί να γίνει μέλος και να προσφέρει βοήθεια ο απλός πολίτης:

Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος που επιθυμεί να γίνει μέλος είναι να απευθυνθεί στο σύλλογο και να κάνει αίτηση εγγραφής ως μέλος. Σύμφωνα με το καταστατικό. αφού εκλεγεί, γίνεται τακτικό μέλος και έχει διάφορες υποχρεώσεις π.χ. να παρίσταται στις γενικές συνελεύσεις, όταν καλείται αυτή της ετήσιας συνδρομής».

Εσείς πώς ασχοληθήκατε με το Ζάππειο;

Ο σύλλογος γεννήθηκε από την αγάπη για τον υπέροχο αυτό ιστορικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, του μοναδικού αυτού δημιουργήματος σπουδαίας αρμονίας και τέχνης… Συμμετείχα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων από το Μάιο του 2004 έως το 2008. Μαζί με άλλα μέλη ιδρύσαμε το σύλλογο «Οι Φίλοι του Ζαππείου», του οποίου είμαι εκλεγμένη πρόεδρος με σκοπό τη διάδοση των πτυχών της ιστορίας του Ζαππείου και για να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των σπουδαίων ευεργετών, ευγνωμονώντας τους για τον πνεύμονα ζωής που μας κληροδότησαν. Ιδρυτικά μέλη υπήρξαν επιφανείς προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρω την τότε υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον τ. υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, τους απογόνους των Ζαππαίων, αείμνηστους Μαίρη Ζάππα, Γεώργιο Μπαμίχα, τον επ. πρ. Αρείου Πάγου Σ. Ματθία, τον τ.πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ιωάννης Δομάγερ, τον αρχιτέκτωνα Νίκο Ρουσέα, αλλά και στενούς συνεργάτες από τότε έως σημερα όπως ο τ. αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, γεν. διευθυντής της εφημερίδος Εστίας, Ελευθέριος Σκιαδάς. Το αίσθημα προσφοράς, η ευαισθησία για τα κοινά και κυρίως η αγάπη για το Ζάππειο και τους κήπους του, που ένιωθα από παιδί, νομίζω ότι ήταν τα ισχυρά κίνητρα για την απόφασή μου.

Ποιος είναι ο σκοπός του Συλλόγου;

«Η ανάδειξη της Ζαππείου περιοχής (Ζάππειο Μέγαρο – περιβάλλων κήπος — Λόφος Αρδηττού και Άγρας) ως ιστορικού χώρου. Ακόμη η προβολή της περιοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κι η αναβίωση πολιτιστικών και εικαστικών γεγονότων στο χώρο του Ζαππείου. Η διατήρηση της μνήμης των εθνικών ευεργετών Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα και η γνωριμία τους στη νέα γενιά διαφωτίζοντας τη για την προσωπικότητα και τη συμβολή των μεγάλων αυτών οραματιστών στην ανάπτυξη της χώρας και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η επιθυμία του διαθέτη ήταν το Ζάππειο να είναι ανοικτό και να ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε, να το αγαπάμε όπως αγαπάμε το σπίτι μας για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ανέπαφο στο χρόνο.

Συναισθανόμενοι την ανάγκη αυτή και με κίνητρο την αγάπη μας για το Ζάππειο, αλλά και για να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των σπουδαίων αυτών ευεργετών, ευγνωμονώντας τους για τον πνεύμονα ζωής που μας κληροδότησαν, ιδρύσαμε το σύλλογο Φίλων του Ζαππείου, ώστε να προσπελάσουμε τις ανασταλτικές πολλές φορές συνθήκες και στενωπούς που δημιουργεί o κρατικός μηχανισμός για να αυτοπροφυλαχθεί.

Αλήθεια, από που αντλούνται οι πόροι σας;

«Κυρίως από συνδρομές μελών και μικρές δωρεές και στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε δωρητές και χορηγούς να προσφέρουν τον οβολό τους στο έργο μας»

Γιατί το Ζάππειο έχει ανάγκη από… φίλους;

«Το Ζάππειο έχει, είχε και θα έχει πάντα φίλους, εμείς απλώς σκεφτήκαμε να τους συνενώσουμε σε μια οργανωμένη αντίληψη για το χώρο, την ιστορία και το περιβάλλον».

Νέοι στην ηλικία άνθρωποι είναι πρόθυμοι; Έρχονται να βοηθήσουν;

«Ναι, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ανάγκη για προσφορά, ώστε να ξανακουστεί από τα χείλη των νεοτέρων το παλιό ωραίο τραγούδι «στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα κι απάντησα μια νέα ξανθομαλλούσα»…»!

Πώς οραματίζεστε το μέλλον του Ζαππείου; Πώς θα θέλατε να το δείτε;

 «Οραματίζομαι ένα χώρο που να σφύζει από παιδικές φωνές, ερωτευμένους νέους, ποδηλάτες, γαληνεμένες φυσιογνωμίες γερόντων, ποιητές περιπατητές κτλ., ένα χώρο γεμάτο γλυπτά και υπαίθριες ορχήστρες»!

 

Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου

Είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπούς του την ενεργό συνδρομή στο έργο της Επιτροπής Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων, την προβολή της Ζαππείου περιοχής, τη διατήρηση μνήμης κ την ανάδειξη της λαμπρής προσωπικότητας των Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα.

Ποια είναι η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου θα είναι υποψήφια βουλευτής Βορείου τομέα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στο Ψυχικό. Είναι μητέρα του Παρμενίωνα (Ίωνα) Τζίφρα, μεταπτυχιακού φοιτητή Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Αναδείχθηκε μέσα από τη βάση των μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού διετέλεσε από τις πιό πετυχημένες πανελλαδικά εκλεγμένες προέδρους Τοπικής (2016-2018) και ακολούθως Νομαρχιακής Οργάνωσης. (2018-2019).

Προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο, αφού η οικογένεια της ίδρυσε την πρώτη μονάδα επεξεργασίας-τυποποίησης ρυζιού στην Ελλάδα, με την επωνυμία “Μάγειρος”. Δραστηριοποιήθηκε ανεξάρτητα από την οικογενειακή βιομηχανία στο χρηματοοικονομικό χώρο με την ίδρυση και οργάνωση παραρτημάτων ΑΕΛΔΕ χρηματιστηριακών συναλλαγών. Σήμερα είναι νομική σύμβουλος εταιριών. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο) (2004-2008). Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη προγράμματος αντιμετώπισης νομικών θεμάτων αστέγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων (2008-2010). Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση με τη συμμετοχή της σε οργανώσεις πολιτιστικών και φιλανθρωπικών  σκοπών.

Είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου, όπου μεταξύ άλλων καθιέρωσε τον πρωτοποριακό θεσμό αναδοχής σε φυτά,δένδρα,παγκάκια και πέτυχε με δωρεές να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου κήπου καθώς και πλήθος δένδρων και φυτών.Είναι ιδρύτρια και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου “Μητέρες στο 2000”, όπου και επιτέλεσε πλούσιο έργο υπέρ αδύναμων μητέρων και μονογονεικών οικογενειών, για το οποίο τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο Σερρών.  Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών (2002-2005). Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού και εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών στο Τμήμα Παραρτημάτων Λυκείου Ελληνίδων ( 2013-σήμερα).

Περισσότερα
25 Ιούν 2019
0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-«ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»

Αγαπητοί φίλοι,

με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλώ, στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΗΜ.Τ.Ο. Φιλοθέης-Ψυχικού, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω στο πάνελ των ομιλητών, ως υπόψηφια βουλευτής του βόρειου τομέα 
Β ´Αθηνών.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, στο παλιό δημαρχείο Φιλοθέης, Καλλιγά 31, στη Φιλοθέη και ώρα 20.00.
 
Στο πάνελ συμμετέχουν οι:
Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος Ν.Δ.
Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, δικηγόρος, τ.πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Β3, τ. πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.
Φιλοθέης-Ψυχικού.
Δημήτριος Καιρίδης, καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νικόλαος Ρωμανός, τ.αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, επιχειρηματίας.
Η παρουσία σας θα είναι ξεχωριστή τιμή για μένα προσωπικά!
Πάμε δυνατά για Ισχυρή Ανάπτυξη-Αυτοδύναμη Ελλάδα!
Στις 7 Ιουλίου με την ψήφο μας αλλάζουμε τη ρότα της χώρας!
Φανή (Φαίνη) Χατζηαθανασιάδου 
Υποψήφια Βουλευτής Β´Αθηνών βόρειος τομέας
Δικηγόρος
τηλ.:6932210639

Περισσότερα
19 Ιούν 2019
0

Η Φαίνη υφαίνει τον ιστό της επιτυχίας του Δημήτρη Γαλάνη top-nea.gr

Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με βαρύ ιστορικό στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας και όχι μόνο η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου συστρατεύεται με τον Δημήτρη Γαλάνη στο ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου κατεβαίνει στην Κοινότητα  Π. Ψυχικού θέτοντας ψηλά πλέον τον πήχη στην ανάδειξη του Κοινοτικού Συμβουλίου του ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ως πρώτου συνδυασμού. Η κίνηση αυτή δηλώνει καθαρά ότι παλαιοί Ψυχικιώτες έχουν πλέον στραφεί στην επόμενη μέρα του Προαστίου.

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου είναι Δικηγόρος.  Διατέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Φιλοθέης – Ψυχικού της  Ν. Δημοκρατίας τη διετία 2016-2018. Η θητεία από όλους θεωρήθηκε η πλέον πετυχημένη με πλούσιο έργο. Εξελέγη από τον Α΄ Γύρο  Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Β΄ Τομέα της Ν. Δημοκρατίας.

Η παρουσία της ως Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού καταδεικνύει το ενδιαφέρον της για τα τεκταινόμενα στο Π. Ψυχικό.

Περισσότερα
19 Ιούν 2019
0

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου μιλά στο «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» για το Ζάππειο

Πριν λίγες ημέρες παραβρέθηκα στο Ζάππειο ως υποψήφια βουλευτής στην Α ´Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και προσκεκλημένη του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος πραγματοποίησε εκεί την επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του.
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να παρουσιάσει κανείς τις ιδέες του ΕΛΚ σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης από την Αθήνα, την πατρίδα της δημοκρατίας και επέλεξε ο χώρος αυτός να είναι το Ζάππειο.

Γιατί επέλεξε το Ζάππειο Μέγαρο;

Γιατί αδιαμφησήτητα το Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία της πόλης της Αθήνας και της χώρας ολόκληρης, μοναδικό στολίδι, δημιούργημα ομορφιάς, σπουδαίας αρμονίας, τέχνης και φυσικού κάλλους και βρίσκεται στη καρδιά της Αθήνας.
Διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο πέρασμα του χρόνου, ενώ είναι συνδεδεμένο με σπουδαία γεγονότα, εκθέσεις, συνέδρια, επισκέψεις υψηλών προσκεκλημένων.

Τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει μια «αθέατη» γυναίκα, γυναίκα των έργων και όχι των λόγων και της προβολής, η οποία συνδέεται με το Ζάππειο και με το σπουδαίο έργο που επιτελεί, η οποία, ενώ οι διοικήσεις του Ζαππείου εναλάσσονται, γιατί ορίζονται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών, εκείνη παραμένει …

Αυτή η γυναίκα είναι η δικηγόρος Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου.

IMG_8121

Κυρία Χατζηαθανασιάδου σας καλωσορίζουμε στο Νεοδημοκράτη, σας συγχαίρουμε για τη μακρά και πετυχημένη αλλά συγχρόνως σεμνή πορεία σας στο Ζάππειο.
Θα θέλαμε να μας αναπτύξετε το έργο, το ρόλο και τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου, στον οποίο διατελείτε πρόεδρος.
Πως ασχοληθήκατε με το Ζάππειο;

Κυρία Λουκέρη πρωτίστως θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην Α ´Αθηνών και ελπίζω σύντομα με την νέα σας ιδιότητα της βουλευτή να έχουμε πολλές ευκαιρίες να συζητούμε για τα δρώμενα και την ιστορία του Ζαππείου.

Εκ μέρους των Φίλων του Ζαππείου σας ευχαριστούμε για την συνδρομή σας και για την ευκαιρία που μας δίνετε να μιλήσουμε για το Ζάππειο, για το σύλλογο μας, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει την αιτία για τους αναγνώστες σας ώστε να ενδιαφερθούν και να εντρυφήσουν στην ιστορία του Ζαππείου και των εθνικών μας ευεργετών Ευαγγέλη και Κωνσταντίνο Ζάππα.

.JPG

Ιδιαίτερα με λυπεί το γεγονός ότι ´Ελληνες πολίτες αγνοούν τις πτυχές της ιστορίας του Ζαππείου και μάλιστα έχω ακούσει να λένε και το τραγικότερο ότι το Ζάππειο Μέγαρο υπήρξε η οικία του Ζάππα την οποία δώρισε στο έθνος….

Κυρία Λουκέρη η δική μου σχέση ζωής με το Ζάππειο ξεκίνησε το 2004 όταν διορίσθηκα μέλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων από τον τότε Υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα.

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων είναι το νομικό πρόσωπο που σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Ευαγγέλη Ζάππα και τον νόμο διοικεί και διαχειρίζεται την κληροδοτηθείσα περιουσία του Ευαγγέλη Ζάππα.

Η ενασχόλησή μου εκείνη, ήταν το έναυσμα να αγαπήσω το Ζάππειο, με τους κήπους του, να γνωρίσω σε βάθος την ιστορία των μεγάλων εθνικών μας ευεργετών Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα και του Ζαππείου Μεγάρου.

IMG_8112

Η επιθυμία του διαθέτη ήταν το Ζάππειο να είναι ανοικτό και να ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε, να το αγαπάμε όπως αγαπάμε το σπίτι μας για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ανέπαφο στο χρόνο.
Συναισθανόμενοι την ανάγκη αυτή και με κίνητρο την αγάπη μας για το Ζάππειο, αλλά και για να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των σπουδαίων αυτών ευεργετών, ευγνωμονώντας τους για τον πνεύμονα ζωής που μας κληροδότησαν, ιδρύσαμε το σύλλογο Φίλων του Ζαππείου, ώστε να προσπελάσουμε τις ανασταλτικές πολλές φορές συνθήκες και στενωπούς που δημιουργεί o κρατικός μηχανισμός για να αυτοπροφυλαχθεί.

image

Γιατί όπου η κρατική μέριμνα δεν επαρκεί πρέπει η κοινωνία των πολιτών να λαμβάνει δράση. Ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου λοιπόν είναι ανοιχτός στην κοινωνία των πολιτών, στην τοπική κοινωνία για αποτελεσματικότερη δράση, εκεί όπου υπάρχει διάθεση συμμετοχής, ενδιαφέρον, συνείδηση κοινωνικής ευθύνης, αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.

Ποιά ήταν τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου;

Ιδρυτικά μέλη υπήρξαν επιφανείς προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Ενδεικτικά αναφέρω την τότε υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον τ. υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, τους απογόνους των Ζαππαίων, αείμνηστους Μαίρη Ζάππα, Γεώργιο Μπαμίχα, τον επ. πρ. Αρείου Πάγου Σ. Ματθία, τον τ.πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ιωάννης Δομάγερ, τον αρχιτέκτωνα Νίκο Ρουσέα, αλλά και στενούς συνεργάτες από τότε έως σημερα όπως ο τ. αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, γεν.διευθυντής της εφημερίδος Εστίας, Ελευθέριος Σκιαδάς, με τον οποίο συμπορευόμαστε στο Δ.Σ. του Συλλόγου από την ίδρυσή του, τον απόγονο του Ευαγγέλη Ζάππα, Ηλία Λιάπη, ο οποίος διατελεί γραμματέας του Συλλόγου, τον Ιωάννη Ζώη τ. πρ. της Πανειπηρωτικής, ο οποίος διατελεί αντιπρόεδρος του Συλλόγου. και πολλοί άλλοι.

συνθέτης Δημήτρης Αράπης

Ποιοί είναι οι σκοποί του Συλλόγου;

Σκοπούς του έχει την ενεργό συνδρομή στο έργο της Επιτροπής Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων, την προβολή της Ζαππείου περιοχής, τη διατήρηση μνήμης κ την ανάδειξη της λαμπρής προσωπικότητας των Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα.

Μιλήστε μας για κάποιες από τις εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώσατε στο Ζάππειο.

Συνοπτικά θέλω να αναφέρω κάποιες από τις δράσεις μας για τις οποίες αισθανόμαστε περήφανοι.

Αντικαταστήσαμε τα παγκάκια του Ζαππείου Κήπου, με δωρεές μελών και συμπολιτών μας.

Δωρίσαμε πλήθος φυτών και δένδρων.

Προέβημεν σε έκδοση σημειωματαρίου συνοδευόμενο από πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του Ζαππείου Μεγάρου και των εθνικών μας ευεργετών, Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα, με εικαστικές ζωγραφικές παρεμβάσεις.

Οργάνωσαμε επισκέψεις σχολείων, δίδοντας στους μαθητές ενημερωτικό υλικό για το Ζάππειο και την ιστορία του, τον Ευαγγέλη και Κωνσταντίνο Ζάππα. Τα παιδιά με τη βοήθεια των γεωπόνων φύτευσαν στους κήπους του Ζαππείου τριανταφυλλιές, θάμνους, λουλούδια εποχιακά.

δενδροφύτευση στους κήπους του Ζαππείου

Συνδιοργάνωσαμε με την ΕΛΕΠΑΠ μια μεγάλη εκδήλωση, όπου παρευρέθησαν πάνω από 3.000 άτομα, με θέμα την αναβίωση της παλιάς Αθήνας και του Ζαππείου, με ξεναγήσεις στους χώρους της Ζαππείου περιοχής, με μαθήματα γεωπονικής και φύτευσης.

Φέραμε τους σπουδαιότερους Έλληνες σύγχρονους ζωγράφους, Φασιανό, Τανιμανίδη, Σάμιο κ.α. για να ζωγραφίσουν με τα παιδιά το Ζάππειο και την ιστορία του.

Οργάνωσαμε εκδήλωση μνήμης για τα 120 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Ζάππα με τη συμμετοχή 1000 ατόμων, το συνθέτη Δημήτρη Αράπη, τα μπαλέτα Μπολσόι.
Οργάνωσαμε δύο φορές στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, κονσέρτο με την Καμεράτα και την Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Φωταγώγησαμε στο μπλε χρώμα του διαβήτη το Ζάππειο Μέγαρο, μαζί με άλλα 400 κτήρια στον κόσμο.

Οργανώσαμε ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών, αφιερωμένη στην αξία της ευεργεσίας με ομιλητές τους σπουδαίους Έλληνες, τον επιστήμονα και Ακαδημαικό Δημήτρη Νανόπουλο, τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Πλάκα για τα 161 χρόνια από το θάνατο του Ευαγγέλη Ζάππα, εθνικού μας ευεργέτη και αγωνιστή του 1821.
Οργάνωσαμε χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου για 32 ημέρες με πολυποίκιλα δρώμενα και διαδραστικά για μεγάλους και μικρούς.

Αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις άλλων φορέων όπως Προσκόπων, Οδηγών, Αhepa Αμερικής κλπ με στόχο, τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του Ζαππείου και της ιστορίας των μεγάλων εθνικών μας ευεργετών.

Τέλος αναθέσαμε στον ιστορικό συγγραφέα και Αντιπρόεδρο του συλλόγου μας κ. Ελευθέριο Σκιαδά την εκπόνηση ιστορικής μελέτης και έρευνας για τους Ζάππαίους, που για το σκοπό αυτό ομάδα ερευνητών ταξίδεψε όπου έζησαν ο Ευαγγέλης και Κων Ζάππας και συγκέντρωσαν σημαντικές πληροφορίες, άγνωστες μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια μοναδική και εξαιρετική εργασία, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς στο Σύλλογο. Παραδόθηκε ήδη ο πρώτος τόμος τα Ολύμπια, τα οποία αποκαλύπτουν την ιδεολογία του μεγάλου ευεργέτη. Και θα συνεχίσουμε με 2 ακόμη θεμελιώδεις τόμους που αφορούν το Ζάππειο και τους Ζάππαι. Είμαστε πλέον έτοιμοι για την έκδοση λευκώματος, αρκεί να ευρεθεί η αντίστοιχη οικονομική χορηγία.

IMG_8108

Πρόσφατα τον Οκτώβριο του 2018, με αφορμή τα 130 χρόνια λειτουργίας του Ζαππείου πραγματοποιήσαμε πανηγυρική εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, όπου φέραμε στο φως άγνωστα στοιχεία, απόρροια εργασιών που διαρκούν πολλά χρόνια και ευελπιστούμε ότι θα έρθει η στιγμή που θα μπορέσουμε οργανωμένα να παραδώσουμε στο κοινό τεκμήρια τα οποία αποτελούν και τον κοινό μας πλούτο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από ομιλίες και τραγούδια Ελλήνων συνθετών από την σοπράνο Κλεονίκη Δεμίρη και τον πιανίστα Γιώργο Τσοκάνη.

Τον Μάρτιο του 2019 πραγματοποιήσαμε μια μεγαλη γιορτή αθλητισμού, έναν αγώνα προσφοράς, γεμάτο συναισθήματα, έναν αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Σε μία μαγική συνάντηση οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπαιξαν με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής στο κλειστό γυμναστήριο των Βριλησσίων, για την προβολή και την ενίσχυση δύο ιδρυμάτων που φροντίζουν μεγάλους και παιδιά με ειδικές ανάγκες της ΕΣΤΙΑΣ και της ΠΕΓΚΑΠ.

Στο πνεύμα των Ευαγγέλη και Κωνσταντίνου Ζάππα, που πέρα από τις ευεργεσίες, συνέβαλαν στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, διοργάνωσαμε τον αγώνα μπάσκετ ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, που έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου.

Μαζί με τους πολίτες που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία οι πολιτικοί, οι βουλευτές και οι παράγοντες της δημοτικής αρχής έστειλαν από κοινού, σε μία φιλανθρωπική αναμέτρηση γεμάτη συναισθήματα, μηνύματα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, συμβάλοντας στην προσπάθεια του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου, για κινητοποίηση της κοινωνικής ευαισθησίας και άλλων συμπολιτών μας.

Θα ήθελα να τονίσω ότι όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε στο Ζάππειο είναι ανοικτές στο κοινό, χωρίς αντίτιμο, τηρώντας απόλυτα την επιθυμία του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα.

Κυρία Χατζηαθανασιάδου ας κλείσουμε αυτή τη συνάντησή μας με κάποιες σκέψεις σας για την κοινωνία των πολιτών και για το ποιό μπορεί να είναι το νόημα και το δίδαγμα του οράματος των εθνικών μας ευεργετών.

Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί το φαίνεσθαι, ο εγωκεντρισμός, επιθυμώ μια κοινωνία πιό ανθρώπινη, πιο αλτρουιστική που να ενδιαφέρεται για τον αδύναμο, το γενικό καλό, αλλά και το περιβάλλον.

Ο ιδεαλισμός, το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, είναι οι 3 λέξεις που θα ήθελα να κληροδοτήσουμε και να κάνουν βίωμα οι νέοι σήμερα.

Για μένα προσωπικά, αυτό που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με το Ζάππειο και θέλω να μεταφέρω στους αναγνώστες σας ως μήνυμα είναι ότι περισσότερο σήμερα από ποτέ είναι αίτημα, να γνωρίσουμε το ένδοξο παρελθόν μας,να πιστέψουμε πάλι στη δύναμη του ελληνικού πνεύματος και να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα που χάσαμε και να θυμόμαστε πάντα ότι Έλληνες μεταλαμπάδευσαν σε όλο τον κόσμο , το αγωνιστικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, την ομόνοια, την πνευματική ανάταση, μέσα από τη σωματική υγιή διάπλαση, ότι Έλληνες μεγαλούργησαν παντού και πίσω από καθετί μεγάλο υπάρχει η ελληνική έμπνευση, η ελληνική ψυχή

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» στο τεύχος της 02/05/2019

Περισσότερα
19 Ιούν 2019
0

Πρώτη και με τη βούλα η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου στο Ψυχικό voreini.gr

Πρώτη και με τη βούλα η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου  στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Ψυχικού με την παράταξη του Δημήτρη Γαλάνη,ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
Σε ανακοίνωσή της η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου βεβαιώνει ότι και αυτή τη φορά θα φανεί αντάξια και με όλες της τις δυνάμεις, θα εργασθεί για να γίνει το Ψυχικό το στολίδι του δήμου, αλλά και ο δήμος ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αγαπητές, αγαπητοί,
ευχαριστώ την κάθε μια και τον καθένα προσωπικά, για την ξεχωριστή αγάπη, εκτίμηση και φυσικά την σταυροδοσία σας!
Πετύχαμε με τη δική σας ψήφο, να εκλεγούμε πρώτοι στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Ψυχικού και από τους πέντε (5) συνδυασμούς που συμμετείχαν, με ποσοστό περίπου 35,5% έναντι 31,5% (Ξυριδάκης), 14,83%, ( Καριώτης), 13,69%,
(Κανελάκης), 4,50%
(Καβαλάρης).
Καταφέραμε να εκλέξουμε 3 από τους 7 συμβούλους και εγώ προσωπικά να εκλεγώ πρώτη όλων των υποψηφίων, όλων των συνδυασμών.
Σας βεβαιώνω ότι και αυτή τη φορά θα φανώ αντάξια και με όλες μου τις δυνάμεις, θα εργασθώ για να γίνει το Ψυχικό το στολίδι του δήμου, αλλά και ο δήμος μας ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ!
Την Κυριακή 2 Ιουνίου ψηφίζουμε στο Β´γύρο, Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος την πρώτη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 43,04 % έναντι περίπου 40,26 % του κ. Π.Ξυριδάκη.
Την Κυριακή 2 Ιουνίου ψηφίζουμε την ανανέωση!
Ψηφίζουμε Δημήτρη Γαλάνη και Προάστιο Πρότυπο!
Με εκτίμηση
Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Δικηγόρος Αθηνών

www.fenichatziathanasiadou.gr

email: chatzifeni@gmail.com

Περισσότερα
19 Ιούν 2019
0

Υποψήφια με τη Ν.Δ. η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου voreini.gr

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία  στη Β.Αθηνών και στο  Βόρειο Τομέα  είναι η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με απόφαση του Προέδρου .Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια  γυναίκα, που τα τελευταία χρόνια έχει έντονη και πολυσυζητημένη θετικά δράση στα πολιτικά και όχι μόνο, δρώμενα του δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου συστρατεύτηκε με τον Δημήτρη Γαλάνη στις δημοτικές εκλογές όπου και εκλέχτηκε στην Δ.Κ.Ψυχικού.

Περισσότερα
19 Ιούν 2019
0

Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Ολοι οι υποψήφιοι Άρθρο από το kathimerini.gr

Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Ολοι οι υποψήφιοι

Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι: 

Υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ – 524 KB

Περισσότερα
20 Μάιος 2019
0

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φίλες και Φίλοι,
με το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Κλεισθένη παρέχεται αυτονομία στα κοινοτικά συμβούλια, γιατί δεν περιορίζονται μόνο σε εισηγήσεις προς τη δημοτική αρχή, αλλά αποφασίζουν σε ποιά έργα και δράσεις,  θα διοχετεύουν τα αποκλειστικά για την κοινότητα κονδύλια των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτής της νέας θεσμικής πραγματικότητας, αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόταση, από τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, να διεκδικήσω την προεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου, με το συνδυασμό Προάστιο Πρότυπο,  γιατί είναι καιρός να κάνουμε την αλλαγή που αξίζουμε!
Με δεδομένο το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο των κοινοτικών συμβούλων σε ξεχωριστή κάλπη, ανεξάρτητα από το δημοτικό συνδυασμό που θα επιλέξετε, σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη με την ψήφο σας, να διεκδικήσω την προεδρία του κοινοτικού συμβουλίου, για να εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις, για το Ψυχικό που αξίζουμε, ένα Προάστιο Πρότυπο.
Τα τελευταία χρόνια, πολλά από τα χαρακτηριστικά για τα οποία επιλέξαμε το Ψυχικό για να ζούμε, του προαστίου με το χαρακτήρα κηπούπολης και την ξεχωριστή οικιστική φυσιογνωμία, φθίνουν.
Σημάδια εγκατάλειψης  και ερήμωσης κάνουν την παρουσία τους ολοένα και πιό έντονα, ενώ απειλείται και η διατήρηση της αποκλειστικότητας χρήσης γης,  με τη λειτουργία ήδη του πρώτου ξενοδοχείου.
Ο κίνδυνος δήμευσης των ιδιοκτησιών μας είναι επιγενόμενος, αφού στις υψηλές αντικειμενικές αξίες, προστίθεται η παράλογη φορολόγηση των υπολοίπων συντελεστών δόμησης που προκύπτουν από τους κήπους μας, κάτι που εκτινάσσει και την φορολογία των ιδιοκτησιών μας, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν διεκδίκησε την κατάργηση φορολόγησης των κήπων μας.
Τα δημοτικά τέλη είναι υψηλά και τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά ωφέλη  μηδαμινά!
Αυτό πρέπει να αλλάξει!
Έχω τη θέληση να εργασθώ για να γίνει το Ψυχικό ένα Προάστιο Πρότυπο.
Ένα Ψυχικό με πάρκα, που θα είναι χώροι ευεξίας, καθαρό, με άξονα τις ευαίσθητες ομάδες, την τρίτη ηλικία, τις μητέρες, τα παιδιά, ένα Ψυχικό που θα σέβεται το φορολογούμενο και με ισχυρή διεκδίκηση των πραγματικών αξιών της γης μας.
Όσοι με γνωρίσατε από προηγούμενες δραστηριότητες, διαπιστώσατε ότι ξεπερνώντας τις αντιξοότητες, παρήγαγα έργο, ανταποκρινόμενη με αποφασιστικότητα, συνέπεια, εργατικότητα στις υποχρεώσεις μου. Αγωνίσθηκα για το γενικό καλό και το δίκαιο,  καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και να μην διαψεύσω τις προσδοκίες σας.
Αυτό θα πράξω και τώρα!
Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να κάνουμε το Ψυχικό, Προάστιο Πρότυπο!
Φαίνη Χατζηαθανασιάδου
    Δικηγόρος Αθηνών
Υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος Ψυχικού

Περισσότερα