Aκολουθήστε μας

Στην εκδήλωση 130 χρόνων του Ζαππείου Πατούλης – Μπακογιάννης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την ανέγερση του Ζαππείου και μάλιστα δίπλα στον περιφερειάρχη Στεράς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Η επετειακή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων του Ζαππείου και την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ, Ε. Γ. Σκιαδάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Γ. Χρήστου και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου Φ. Χατζηαθανασιάδου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνης, ο οποίος, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, «έδειξε» την υποψηφιότητα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής στον χαιρετισμό του, εκπρόσωποι κομμάτων, πολιτιστικών φορέων και Πανεπιστημιακοί. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και συναυλία με την ερμηνεύτρια Κ. Δεμίρη.

Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Συμπληρώνεται περισσότερο από ένας αιώνας από την ανέγερση αυτού του μοναδικού χώρου με την ισχυρή ιστορική και συμβολική αξία. Η επετειακή εκδήλωση που διοργανώθηκε με τόσο άρτιο τρόπο έδωσε την ευκαιρία σε όλους εμάς που είχαμε την τιμή να παραβρεθούμε, να τιμήσουμε τη μνήμη των εθνικών μας ευεργετών Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα οι οποίοι προσέφεραν πολλά στη χώρα τους και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Για όλους εμάς ο τρόπος που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν αποτελεί πρότυπο και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μία χώρα που δοκιμάζεται, ότι πάντα θα υπάρχουν άξιοι άνθρωποι με όραμα που θα κρατούν την Ελλάδα όρθια και θα κάνουν τους Έλληνες περήφανους».