Aκολουθήστε μας

Βρέχει εκατομμύρια επιδοτήσεων και η Διοίκηση Γαλάνη κρατάει ομπρέλα

Χάθηκε η ευκαιρία για οδική ασφάλεια

Τελικά μήπως ζούμε στον τέλεια ασφαλτοστρωμένο δήμο με τις ανύπαρκτες λακούβες; ´Έκπληξη μας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δήμος μας δεν υπέβαλε αίτηση για να εισπράξει 3,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Ιούλιο με πρόσκληση μέχρι τις 29 Ιουλίου 2022, προς όλους τους δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων ακόμη και τους τουριστικούς να υποβάλλουν μελέτες, με στόχο να κατασκευάσουν ασφαλείς δρόμους, διαβάσεις αλλά και να προσθέσουν φωτισμό στα επικίνδυνα οδικά σημεία των πόλεων τους.

Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο 100% από το υπουργείο Εσωτερικών και για αυτό τον λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων υπέβαλε αιτήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Φωτεινή εξαίρεση, ο δήμος μας, που μάλλον ο δήμαρχος πιστεύει ότι όλοι οι δρόμοι του δήμου είναι φωτεινοί και ασφαλείς, δεν έχουν επικίνδυνα σημεία, δεν χρειάζονται πεζοδρόμια και διαβάσεις έξω από σχολεία και εκκλησίες και το σημαντικότερο δεν έχει ανάγκη τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που θα του έδινε το υπουργείο Εσωτερικών.

Φυσικά όλοι οι γειτονικοί δήμοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, πλην του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ένα μεγάλο “μπράβο” στον δήμαρχο κ. Γαλάνη για τον …«τέλειο» δήμο που έχει δημιουργήσει, με τους τέλειους δρόμους, τον άπλετο φωτισμό και την απόλυτη ασφάλεια που παρέχει στους πεζούς, μικρούς και μεγάλους.

Με λίγα λόγια η Δημοτική Αρχή αντί να εισπράξει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση σε όσους υπέβαλαν μελέτες και αιτήσεις σκοπεύει να ξεκινήσει εργολαβία οδοποιίας, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στον δήμο με χρήματα των δημοτών!

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου