Aκολουθήστε μας

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοκρατία, ανανέωση

Η υποψηφιότητα της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου αναδείχθηκε μέσα από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την καινοτόμα πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο να φέρει μπροστά το νέο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Η κ. Χατζηαθανασιάδου, υποψήφια με την ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, λέει μιλώντας στο mononews.gr πως θυμάται πάντα τον εαυτό της να ασχολείται με τα κοινά, ενώ καθώς είναι μεγαλωμένη στις Σέρρες, την γενέτειρα των αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι πολιτικές συζητήσεις ή η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μου ήταν μέρος της καθημερινότητας.

Αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική το 2016, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των προεδρείων των οργανώσεων.

Οι αρχές αυτές που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αδιαπραγμάτευτες, της αλληλεγγύης, της αριστείας, της αξιοκρατίας και της ανανέωσης ήταν αυτές που την οδήγησαν στην απόφαση να εμπλακεί πιο ενεργά.

«Όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών στο βόρειο τομέα, φυσικά, η απάντηση ήταν μια! Αυτή της συστράτευσης!» λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Χατζηαθανασιάδου στο mononews.gr

Η υποψηφιότητά σας προέρχεται από το Μητρώο Μελών της Νέας Δημοκρατίας. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με την πολιτική γενικότερα και με την ΝΔ ειδικότερα;

«Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με κάποια κοινωνική δράση. Με κάθε ευκαιρία προσπαθούσα να συμμετέχω σε οργανώσεις πολιτιστικών και φιλανθρωπικών σκοπών, γιατί πιστεύω ότι το κοινό καλό είναι ευθύνη όλων μας. Προσωπικά αποτελεί για μένα εσωτερική ανάγκη. Δεν μπορώ εγώ να είμαι καλά, ενώ η κοινωνία νοσεί!

» Προέρχομαι από μιά οικογένεια αρκετά πολιτικοποιημένη, μεγαλωμένη στις Σέρρες, όπου λόγω και της καταγωγής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι πολιτικές συζητήσεις ή η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μου ήταν μέρος της καθημερινότητας.

» Από τότε λοιπόν που θυμάμαι τον εαυτό μου, ως έφηβη και αργότερα ως φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών, ήμουν ενταγμένη στη Νέα Δημοκρατία.

» Αλλά και μετέπειτα παράλληλα με την επαγγελματική μου πορεία, πάντα παρέμενε ουσιώδες μέλημα μου η ενασχόληση με τα κοινά, γιατί πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε όσα καθορίζουν τη ζωή μας, ούτε να ασκούμε μόνο κριτική για τα κακώς κείμενα.

» Αποφάσισα όμως να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική το 2016, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη των προεδρείων των οργανώσεων.

» Έναυσμα η ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παράλληλα η αναστάτωση που επήλθε στις ζωές μας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την περήφανη διαπραγμάτευση που κόστισε στην εθνική οικονομία πάνω από 120 δισ. ευρώ, με το περίφημο δημοψήφισμα, την εκροή καταθέσεων, τα capital controls, την κρίση εμπιστοσύνης και ανασφάλειας που επικράτησε στην κοινωνία.

Η κ. Χατζηαθανασιάδου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίθετα, απέπνεε μια στοιβαρότητα και δυναμική να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητά της. Από την αρχή της προεδρίας του στη ΝΔ έδωσε έμφαση σε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν καταρχάς στα εσωτερικά τους κόμματος και μετέπειτα στην κοινωνία. Μίλησε για συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες, για αλληλεγγύη, για αριστεία, για αξιοκρατία, αξιολόγηση, ανανέωση.

» Οι αρχές αυτές που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αδιαπραγμάτευτες με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές το Μάρτιο του 2016, για να συμμετέχω και εγώ στις αλλαγές που οραματίστηκε ο πρόεδρος μας. Έτσι εκλέχθηκα πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Φιλοθέης-Ψυχικού, αλλά και μετέπειτα το 2018 εκλέχθηκα από μια ανοικτή διαδικασία πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

» Και μετά από μια κατά γενική ομολογία πετυχημένη πορεία,  μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών στο βόρειο τομέα.

» Φυσικά, η απάντηση ήταν μια! Αυτή της συστράτευσης!».

Δικηγόρος, πολιτικός και μητέρα: Τρεις ιδιότητες διαφορετικές. Εσείς πώς τις ιεραρχείτε και γιατί;

«Έχω διαπιστώσει ότι αν υπάρχει θέληση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, μπορούν να ταιριάξουν όλα αυτά αρμονικά και πάνω από όλα να ανταποκριθείς αποτελεσματικά.

» Βέβαια, για μένα η συγκυρία του να με συμπεριλάβει ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών είναι ιδανική, γιατί ο γος μου βρίσκεται στο εξωτερικό για τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

» Βεβαίως πάνω και πέρα από τις  επαγγελματικές και κοινωφελείς ενασχολήσεις μου, απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή μου ήταν και είναι ο γιος μου, ο οποίος πάντα με έκανε περήφανη και ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό που είναι, για τις επιδόσεις του, σε όλη την μαθητική και φοιτητική του πορεία, στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, στην Νομική, στο Πανεπιστημίο της Οξφόρδης, όπου φοιτά, αλλά κυρίως για την ακεραιότητά του χαρακτήρα του.

Η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με τον γιο της, Ίωνα Τζίφρα

» Θεωρώ ότι όπου και να με πάει η ζωή μου, αυτή θα είναι πάντα για μένα η μεγαλύτερη ευτυχία, αλλά και σημείο αναφοράς, αφού δεν παίρνω καμία σημαντική απόφαση αν δεν τη συζητήσουμε μαζί.

Ποιο είναι το προσωπικό μήνυμά σας στις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, ως επαγγελματίες και ως μητέρες;

«Οι γυναίκες δίνουμε τον δικό μας καθημερινό αγώνα, για να καταξιωθούμε ως προσωπικότητες, ως μητέρες, ως επιστήμονες, ως επαγγελματίες. Μέσα από την πολυπλοκότητα των ρόλων μας συγκρούεται το αίσθημα της μητρότητας με την επιθυμία για εξέλιξη, αλλά και με τις απλές καθημερινές δυσκολίες.

» Είναι βέβαιο και αποδεκτό από όλους ότι ο ρόλος της γυναίκας στην οικογένεια είναι καθοριστικός.

» Από την άλλη, τα προσωπικά μας όνειρα μπορεί να παραμερίζονται χάριν της μητρότητας. Το μήνυμα μου, αλλά και προσωπικός τρόπος ζωής, η φράση του Ζαν Ζακ Ρουσώ: ‘Η ανατροφή των παιδιών είναι επάγγελμα, στην εξάσκηση του οποίου πρέπει να μάθουμε να ξοδεύουμε τον καιρό μας, για να μπορούμε να τον κερδίσουμε αργότερα’…».

Αν η ΝΔ, όπως όλα δείχνουν γίνει κυβέρνηση, έχει αξιόπιστο σχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας;

Οι δυσκολίες που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια είναι τεράστιες. Για πολλά νέα ζευγάρια η δημιουργία οικογένειας αντιμετωπίζεται με δέος. Γι’ αυτο και το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

» Στη Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και περιλάβαμε στο σχέδιό μας που θα αρχίσει άμεσα να εφαρμόζεται, την καθιέρωση επιδόματος  €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

» Αυξάνουμε  το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.

» Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018). Όλα τα βρεφικά είδη και  είδη υγιεινής και πρώτης ανάγκης θα υπαχθούν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

» Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

» Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό  πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

» Ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

» Οι εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

» Ιδρύουμε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας».

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

Είστε υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Γιατί να πάει ο ένας σταυρός σε εσάς;

«Για να έχουν οι συμπολίτες μου μια δυναμική εκπροσώπηση.

» Γιατί έχω αποδείξει μέσα από τη δράση μου μέχρι σήμερα ότι είμαι αποτελεσματική σε ό,τι αναλαμβάνω. Γιατί οι δυσκολίες δεν με πτοούν και η νέα Βουλή θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, για να κάνει γρήγορα πράξη τις αλλαγές που επιζητά η κοινωνία για την ασφάλεια, την παιδεία, την ανάπτυξη της οικονομίας.

» Γιατί προέρχομαι από την ελεύθερη οικονομία, αλλά έχω αξιολογηθεί και για την συμμετοχή μου στα κοινά, πάντα κοντά σε συμπολίτες μου που είναι σε αδυναμία, μέσα από δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

» Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί ανανέωση στον πολιτικό κόσμο, κάνει πράξη τις αρχές της αξιολόγησης στελεχών, της αξιοκρατίας.»

Ποια είναι η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου

•Γεννήθηκε στις Σέρρες και ζει στο Ψυχικό.
•Είναι μητέρα του Παρμενίωνα (Ίωνα) Τζίφρα, μεταπτυχιακού φοιτητή Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
•Αναδείχθηκε μέσα από τη βάση των μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού διετέλεσε από τις πιό πετυχημένες πανελλαδικά εκλεγμένες προέδρους Τοπικής (2016-2018) και ακολούθως Νομαρχιακής Οργάνωσης. (2018-2019).
•Προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο, αφού η οικογένεια της ίδρυσε την πρώτη μονάδα επεξεργασίας-τυποποίησης ρυζιού στην Ελλάδα, με την επωνυμία «Μάγειρος».
•Δραστηριοποιήθηκε ανεξάρτητα από την οικογενειακή βιομηχανία στο χρηματοοικονομικό χώρο με την ίδρυση και οργάνωση παραρτημάτων ΑΕΛΔΕ χρηματιστηριακών συναλλαγών.
•Σήμερα είναι νομική σύμβουλος εταιριών.
•Διετέλεσε μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (Ζάππειο Μέγαρο) (2004-2008).
•Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη προγράμματος αντιμετώπισης νομικών θεμάτων αστέγων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων (2008-2010).
•Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση με τη συμμετοχή της σε οργανώσεις πολιτιστικών και φιλανθρωπικών  σκοπών.
•Είναι από το 2006 πρόεδρος των Φίλων του Ζαππείου, όπου μεταξύ άλλων καθιέρωσε τον πρωτοποριακό θεσμό αναδοχής σε φυτά,δένδρα,παγκάκια και πέτυχε με δωρεές να αντικατασταθούν τα παγκάκια του Ζαππείου κήπου καθώς και πλήθος δένδρων και φυτών.
•Είναι ιδρύτρια και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου «Μητέρες στο 2000», όπου και επιτέλεσε πλούσιο έργο υπέρ αδύναμων μητέρων και μονογονεικών οικογενειών, για το οποίο τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο Σερρών.
•Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών (2002-2005).
•Είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού
•Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών στο Τμήμα Παραρτημάτων Λυκείου Ελληνίδων ( 2013-σήμερα).