Aκολουθήστε μας

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Κοινότητας Ψυχικού και του Ομίλου «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ»

Ένα σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Κοινότητας Ψυχικού και του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Κοινότητας και την ανάδειξη της σημασίας των προληπτικών εξετάσεων. Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «Πρόληψη στην εποχή του Covid-19» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Η σημασία της πρόληψης

Η βασικότερη αρχή της ιατρικής σύμφωνα με τον Ιπποκράτη είναι το: “Οφελείν ή μη Βλάπτειν.” Η πρόληψη ή η πρώιμη διάγνωση των παθολογικών καταστάσεων είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία, τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία.

Φαίνη Χατζηαθανασιάδου: Να αναδείξουμε την αξία την πρόληψης

Η πρόεδρος της Κοινότητας κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σημείωσε: «Η Κοινότητα Ψυχικού με σεβασμό απέναντι στους δημότες/κατοίκους της υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο προβλέπει την διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων/αναλύσεων και ελέγχων στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την σημαντική αξία της πρόληψης και να προσφέρουμε στους δημότες μας πιο ασφαλή και υγιή καθημερινότητα».

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρούνται ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του νέου κορωνοϊού, με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ. Το προσωπικό του Ομίλου έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην Προληπτική Ιατρική και τις πρακτικές της.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται Δωρεάν εξετάσεις καθώς και ειδικές εκπτώσεις

Συγκεκριμένα:

Α) Από 25 Φεβρουαρίου έως 31 Μαΐου 2021, προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά, με τη χρήση παραπεμπτικού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιατρό, συνεργαζόμενο με την Κοινότητα Ψυχικού, στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν:

Για τη Γυναίκα: γενική αίματος και μαστογραφία

Για τον Άνδρα: γενική αίματος και έλεγχο προστάτη PSA

Για το Παιδί: γενική αίματος, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σίδηρο, φερριτίνη

Β) Από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2021 παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις βιολογικών δειγμάτων, με τη χρήση παραπεμπτικού ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε ιατρό συνεργαζόμενο με την Κοινότητα Ψυχικού, στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Γ) Παρέχεται ΕΚΠΤΩΣΗ 20% για διαγνωστικές εξετάσεις, βάσει του εκάστοτε προνομιακού τιμοκαταλόγου του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Από την έκπτωση εξαιρούνται οι εξετάσεις Κυτταρογενετικής και Μοριακής Βιολογίας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την διενέργεια ορισμένων διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και εξετάσεις που διενεργούνται σε εργαστήρια αναφοράς του εξωτερικού.Η χρέωση είναι προσωπική για τον κάθε εξεταζόμενο και ισχύει για όσο χρονικό διάστημα είναι σε ισχύ το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ και του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Δ) Προσφέρεται μια δωρεάν συνεδρία Ανάλυσης Σύστασης Σώματος στο Διατροφολογικό –Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με παραπεμπτικό/βεβαίωση της Κοινότητας Ψυχικού. Η ανάλυση σύστασης σώματος γίνεται με τη χρήση του ειδικού μηχανήματος ΤΑΝΙΤΑ, παρουσία διατροφολόγου. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης παρέχουν σημαντικές πληροφορίες, όπως τα ποσοστά λίπους και μυϊκής μάζας, τα συνολικά υγρά του σώματος, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός και η μεταβολική ηλικία και βοηθούν στην υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Κοινότητας Ψυχικού στα τηλέφωνα: 210 6753855 και 210 6773474 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα σημεία εξυπηρέτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά- παραστατικά.