Aκολουθήστε μας

Συντονισμός Συζήτησης: « Η σημασία των σύγχρονων σχέσεων της Ευρώπης: η Ελλάδα στον σημερινό κόσμο, ο Πολίτης της Ελλάδας στην Ευρώπη, πως η Ευρώπη επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή στην Ελλάδα»

Η Rita Pikrou Moraitaki ανέλαβε τη σημαντική πρωτοβουλία να διοργάνωσει εσπερίδα αφιερωμένη στην Ευρώπη, η οποία συμπίπτει χρονικά με την Ημέρα της Ευρώπης(στις 9 Μαίου) αλλά και λίγες ημέρες πριν από τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ στις 9 Ιουνίου, με την παρουσία του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, χθες Τρίτη 13 Μαίου, στην αίθουσα του ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών.

Στο πάνελ συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές ενώ τη συζήτηση είχα την τιμή να συντονίσω εγώ.

Παρευρέθησαν και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με τη Ν.Δ. Βαγγέλης Μειμαράκης, Michalis Angelopoulos

Μιχάλης Αγγελόπουλος και η νεώτερη υποψήφια Maria-Oraiozili Koutsoupia

Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση.

Αμέσως μετά το χαιρετισμό της η Ρίτα κάλεσε δίπλα της, δυο ταλαντούχα κορίτσια, την Καρολίνα Ρόκκα, φοιτήτρια Princeton University Class 2027 και τη Στεφανία Ταίτ, μαθήτρια IB Saint Catherine ´s School οι οποίες τραγούδησαν το τραγούδι “We are the world” και μας μετέδωσαν ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας

Η Thanopoulou G Gina εξήγησε πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη με τις ηθικές αξίες που πρεσβεύουμε ως έθνος.

Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας νέοι κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις για την Ευρώπη που οραματίζονται.

Έκλεισα τον συντονισμό των συζητήσεων: «Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι σπουδαιότερες των τελευταίων 30 ετών, εξαιτίας του πολέμου, της ανεργίας, του μεταναστευτικού, του πληθωρισμού και οφείλουμε να δώσουμε το παρών στις Ευρωεκλογές, για να επιλέξουμε εκείνη την πολιτική δύναμη που θα δυναμώσει την εθνική φωνή μας στις Βρυξέλλες και θα μπορεί να διεκδικήσει προς όφελος της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα κέρδισε πάνω από 60 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου όχι μόνον δεν προβάλλεται, αλλά και υποβαθμίζεται στο μέτρο που οι ευρωεκλογές εξελίσσονται σε ένα εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, το οποίο συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις παίζουν, κάτι που απομακρύνει τους πολίτες, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο μέσω της διαδικασίας της συναποφάσεως”.