Aκολουθήστε μας

Συμμετοχή στην Παρουσίαση του Παραμυθιού «Χαρούμενα Γενέθλια» του Αρχιμανδρίτη και Δόκτωρα Απόστολου Καβαλιώτη

Η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου συμμετείχε στην παρουσίαση του παραμυθιού «Χαρούμενα Γενέθλια» του Αρχιμανδρίτη και Δόκτωρα Απόστολου Καβαλιώτη στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Hellenic Foundation for Culture.

Μίλησαν για τον Αρχιμανδρίτη και το έργο του η υφυπουργός Alexandra Sdoukou η τ. Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα-Mina Gaga , η εκπαιδευτικός ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Giannis Pittaras.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «τα παραμύθια δεν πρέπει να είναι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους, για να μας βοηθούν να κρατάμε πάντα ένα κομμάτι της παιδικότητας μας. Ο άνθρωπος μεγαλώνει, γερνάει, όταν απωλέσει εντελώς αυτο το κομμάτι, γιατί Παιδικότητα σημαίνει αθωότητα, εμπιστοσύνη, αυθορμητισμός, αφέλεια, ευγνωμοσύνη, έκφραση συναισθημάτων.

Το μήνυμα του βιβλίου είναι ταυτόχρονα απλό και σύνθετο, αυτονόητο και ζητούμενο. Δεν είμαστε μόνοι. Η αγάπη είναι παντού!

Έχουμε ο ένας τον άλλον. Αρκεί να μπορούμε να δούμε τον διπλανό μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, με τα μάτια της ψυχής.

Η πρόσκληση για “χαρούμενα γενέθλια” του Βασίλη που πραγματεύεται το παραμύθι χάνεται, αλλά βρίσκει τον δρόμο της, όπως πάντα η ΑΓΑΠΗ βρίσκει το δικό της δρόμο.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο! »