Aκολουθήστε μας

Εκδήλωση με θέμα: “Ο ρόλος της επικοινωνίας στην πολιτική” από την ΔΗΜ.ΤΟ.Ν.Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού

Η ΔΗΜ.ΤΟ.Ν.Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού πραγματοποίησε εκδήλωση-συζήτηση την 2α Μαρτίου 2017, με θέμα ” Ο ρόλος της επικοινωνίας στην πολιτική”, στο ξενοδοχείο President.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο επικοινωνιολόγος Παύλος Παπαδάτος.

Ο καθε εισηγητής ξεχωριστά από τη δική του σκοπιά ανέλυσε τι σημαίνει η επικοινωνία στην πολιτική.

Ποιες είναι και πως ορίζονται οι σχέσεις μεταξύ επικοινωνίας και πολιτικής, ποια ειναι η επίδραση των ΜΜΕ στις εκλογές και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα αναλύθηκε ο ρόλος της πολιτικής επικοινωνίας στην Ελλάδα της κρίσης, ο τρόπος που το δημοψήφισμα ή η απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες επικοινωνήθηκαν από τα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης αλλά και για το τι μπορεί να κάνει επικοινωνιακά η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ. Φιλοθέης -Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου συντόνισε τη συζήτηση και κάνοντας την εισαγωγή στο θέμα μεταξύ άλλων κατέληξε.

“Η επικοινωνιακή πολιτική έχει κυρίως ενημερωτικό και πληροφοριακό χαρακτήρα. Κάθε φορά όμως που συμβαίνει το άκρως αντίθετο και το παραγόμενο αποτέλεσμα, λειτουργεί προσεταιριστικά, τότε οι σχετικές πρακτικές εντάσσονται στην περιοχή της πολιτικής χειραγώγησης.

Η διάκριση μεταξύ του θεμιτού και του αθέμιτου είναι συχνά εξαιρετικά δυσχερής.

Τελευταίως ακούμε συχνά για σκοτεινές μεθόδους που παραπλανούν τον πολίτη και ύποπτες τεχνικές που κρύβουν το πραγματικό πρόσωπο κομμάτων και υποψηφίων πίσω από τις επιταγές της διαφήμισης, της πολιτικής προπαγάνδας..

Προσφατα το ειδαμε να συμβαινει στην πολιτικη ζωη του τοπου με την υφαρπαγη της ψηφου των Ελληνων απο το ΣΥΡΙΖΑ με τα επικοινωνιακα του τερτιπια, με τα ψευδη, με την ελπιδα που πουλησε, με τις υποσχεσεις που δεν τηρησε…

Όλα αυτά δημιουργούν σύγχυση για τις σχέσεις πολιτικής και επικοινωνίας…

Μετά απ΄ όλα αυτά, αντιλαμβάνεστε πιστεύω, φίλες και φίλοι, γιατί αποφασισαμε ως τοπικη οργανωση της Νεας Δημοκρατιας να διοργανωσουμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτη σημερινή συζήτηση μας και ευχαριστώ τους διακεκριμένους ομιλητες μας για την ανταποκριση στο καλεσμα μας να συμμετεχουν στο πανελ για μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση.”

Η αίθουσα κατάμεστη από μέλη της τοπικής, φίλους της Νέας Δημοκρατίας, φοιτητές αλλά και σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Παρευρέθησαν ο πρώην αντιπρόεδρος κ τ. υπουργός Σταύρος Δήμας η βουλευτής της Β´ Αθήνας Άννα Καραμανλή, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές περιφέρειας Θανάσης Δαβάκης, Χρίστος Δήμας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην υπ. Θόδωρος Κασσίμης, Αργύρης Ντινόπουλος, Αλέξανδρος Μωραιτάκης, η αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Κατερίνα Μουράντ, ο τ. δήμαρχος Ψυχικού Δ. Μαναός κ.ά.