Aκολουθήστε μας

Διοργάνωση συζήτησης με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Β3 για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Την Τετάρτη 5/12/18 η ΝΟΔΕ Β3 και η ΔΗΜΤΟ Φιλοθέης-Ψυχικού συνδιοργάνωσαν απογευματινό τσάι αφιερωμένο στην εξάλειψη της έμφυλης βίας. Εμπεριστατωμένες και από καρδιάς οι τοποθετήσεις της Σοφίας Ζαχαράκη, αναπληρώτριας τύπου της ΝΔ, της Μαριλένας Γεραντώνη, δημοσιογράφου στο ΣΚΑΙ, της Τζίνας Θανοπούλου, έγκριτης ψυχολόγου, της Φωτεινής Βρύνα, επικεφαλής Γρ.Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Παρεμβάσεις έκαναν η συγγραφέας Αλεξάνδρα Συμεωνίδου, η Μίκα Ιωαννίδη, του Ευρωπαικού Λόμπυ Γυναικών, η Μαιρη Συναρελλη του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Απόσπασμα από το χαιρετισμό της Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Β3:

“Και βία αγαπητές φίλες δεν είναι μόνο η σωματική!!! Σίγουρα η σωματική βία είναι ίσως η χειρότερη μορφή βίας, το θύμα όχι μόνο υποφέρει από τους πόνους, αλλά κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα καθώς και η ζωή του. Αλλά εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για την ύπουλη βία που είναι κρυμμένη πίσω από άλλες συμπεριφορές όπως:

Κρατείστε και θυμηθείτε αυτές τις λέξεις:

διάδοση αρνητικών φημών, κατηγορίες χωρίς λόγο, άσκηση κριτικής, χειρονομίες, χειρονομίες με σεξιστικό περιεχόμενο, προσβολές, υποτίμηση, απαξίωση, γελοιοποίηση, έμμεσο εκβιασμό,ταπείνωση,

απειλές, συναισθηματικό εκφοβισμό, φωνές, βρισιές, τρομοκρατία, σεξουαλική παρενόχληση…

Όλες αυτές οι λέξεις παραπέμπουν στο λεγόμενο BULLYING, τη συναισθηματική χειραγώγηση.

Βέβαια ο όρος που αποδίδει καλύτερα το bullying στη γλώσσα μας είναι «ψευτονταηλίκι».”